Felhívás régi tablók gyűjtésére

Kedves kollégák és kedves érdeklődők!

A Selmecbányán majd Sopronban végzett évfolyamok tablóit magánszemélyek és kutatók gyakran keresik levéltárunkban. Elhatároztuk ezért, hogy összegyűjtjük a fellelhető bánya-, kohó-, erdő-, földmérő-, és faipari mérnökök tablóit - a kezdetektől fogva. Szeretnénk tablóinkat egy emlékkönyvben vagy albumban, képes CD melléklettel együtt kiadni. A képeket digitalizáljuk, és elérhetővé tesszük a Soproni Egyetem honlapján is.
 
Az egyetemünk épületeiben kifüggesztett tablókat már lefotóztuk, és összegyűjtöttük a Soproni Egyetem Központi Könyvtár és Levéltárába valamint az Erdészeti Múzeumba korábban bekerült tablóképeket is. Anyagunk feldolgozása folyamatban van. Most a tisztelt olvasóhoz fordulunk segítségért.
 
Ha Ön, az Ön rokona, rokonai vagy ismerőse Egyetemünk valétáló hallgatója volt és megvan a tablóképe vagy más diákkori csoportképe, kérjük, hogy azt juttassa el hozzánk! Kérjük továbbá felhívásunk terjesztését szakmai körökben, barátok, ismerősök, volt diáktársak között! Amennyiben tudnak hiányzó tablók hollétéről vagy van jobb felvételük, kérjük, keressenek meg minket az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
szemerey.tamasne@uni-sopron.hu
bende.attila.tibor@phd.uni-sopron.hu
sagi.eva@uni-sopron.hu
 
Levéltárunk a beérkező képeket digitalizálja, majd visszaküldi a tulajdonosnak, akire közzétételkor hivatkozni fogunk. Az eddig összegyűjtött tablókat ezen az oldalon tettük közzé: