Trianon és a magyar felsőoktatás konferencia Sopronban

Szeretettel ajánljuk minden kedves érdeklődő figyelmébe a Hűség 100 programsorozathoz kapcsolódó, "Trianon és a magyar felsőoktatás VI." c. konferenciát, amely 2021. november 8–9-én, a Városháza nagytermében kerül megrendezésre.

 A VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár a Magyar Felsőoktatási Levéltári Szövetséggel együttműködve 2017 decemberétől szervez a "Trianon és a magyar felsőoktatás" című projekthez kapcsolódó konferenciákat, melyek fókuszában a fókuszában a 100 évvel ezelőtti felsőoktatás sorsának alakulása áll. 2021 novemberében a soproni népszavazás (illetve a kolozsvári és pozsonyi menekült egyetemek szegedi és pécsi elhelyezéséről szóló törvény) 100. évfordulója alkalmából – a selmecbányai főiskola tevékenységének soproni újrakezdésére is emlékezve – a projekt VI. konferenciája a Soproni Egyetemmel és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködésben, Sopronban kerül megrendezésre.

A rendezvényen való részvétel feltétele az oltási védettséget igazoló dokumentum bemutatása, orrot és szájat eltakaró maszk viselése a teremben, valamint az érvényes védelmi rendszabályok betartása.

A konferencia nyilvános és sajtónyilvános, online is elérhető az alábbi linkeken, a Veritas Intézet Youtube-csatornáján:
 
2021. november 8. – hétfő:  https://youtu.be/0vkxMp5Qymw

2021. november 9. - délelőtt: https://youtu.be/U1fI7makzg0

2021. november 9. - délután: https://youtu.be/fwjWcx1v85c